关于茨瓦尼科技大学杜升之教授应我院邀请来校做学术报告的通知
2017-05-31 10:36

报告题目:Bio-Mechatronics:deeper immersion for human being in mechanism

报告摘要:Thisspeak addresses the role of bio-mechatronic techniques in bridging human beingand mechanism.

Human-in-the-loopfills the gap between man and mechanism in their collaboration, where humanbeing is just an object of the system. Recent technology development makes theloop even more close, especially the Internet of Things(IoT), virtual reality,and bio-signal processing. For example, immersive virtual reality integratesman in the interaction with other objects(for instance computers and machines).Bio-signal processing provides a direct way of these interactions, such as EMG,ECoG, EEG, by detecting the intention of human being and feedback to themachines.

报告时间:2017531下午2

报告地点:聋人工学院3楼,305

专家简介:杜升之从2012年1月起受聘为南非大学电气与矿业工程系终身教授,成为该系所在学院当时最年轻的终身教授。从2014年6月1日起受聘为茨瓦尼科技大学机械工程系和电气工程系终身教授,担任机械电子工程和电气工程两个学科的学术带头人,为该校当时最年轻的终身教授。主要从事机器视觉、机器人导航与控制、过程工业控制、图像分析与理解、脑机接口(Brain Computer Interface, BCI)、人脑记忆及学习模型等领域的理论及应用的教学与研究工作,取得了许多创新性成果。获得南非国家研究基金委员会连续7年的基金资助,2009年11月被南非国家研究基金委员会评级为Y2级(青年人才),2015年11月越级(跳过Y1和C3两级)提升为C2级(有建树学者)。迄今,发表论文60余篇,其中不乏相关领域顶级期刊如IEEE Trans. ImageProcessing, IEEE Trans. Neural Networks等。担任南非国家基金委员会人才评级委员会评审员,担任IEEE Trans. Image Processing, IEEE Trans. Neural Networks,IEEE Trans. on Automatic Science and Engineering, Pattern Recognition,Int. J. Computer Vision,Nonlinear Dynamics等20余个国际SCI期刊审稿人,主持多次国际会议分会场。获得南非大学最高学术奖(校长优秀研究成果奖)。